הסניף הטבעוני של מסעדת “מרקט” ממוקם בלב רחוב דיזנגוף ובלב העניינים. מסעדת התבשילים הביתיים האהובה מתל-אביב פתחה את הסניף שבו התפריט טבעוני לחלוטין. המקום מציע תבשילים, כריכים, סלטים, מרקים וקינוחים. המנות עשירות – לדוגמה כריך פורטבלו עם בטטות צלויות, אגוזים, אבוקדו וטחינה, האווירה עושה טוב על הלב, והמחירים נוחים, ויש גם תבשילים יומיים מתחלפים.

דיזינגוף 140, תל אביב

073-7569542

“יהלומה הביסטרון” משוק לוינסקי בדרום ת”א הוא מקום שכונתי ונעים המגיש מנות טבעוניות שמוכנות במקום מדי יום מחומרי גלם טריים. בין השאר בתפריט: פלאפל מצרי נהדר; סמוסה ים-תיכונית; כריך טבעי; מרק היום ותבשיל היום טרי משובח וחם, לפי מצב הרוח של יהלומה; עטאייף – כיסוני פנקייק מצרי במילוי אגוזים וצימוקים לקינוח ועוד. הכל מתומחר בעשרים עד ארבעים ₪ בלבד.

זבולון 5, תל אביב

073-7829032

“קורדיליה ביסטרו” של שף ניר צוק שוכנת בחצר יפואית עתיקה ומשופצת, ששומרת על הצביון הישן והיפהפה, עם תקרה גבוהה, קשתות ערביות, וצמחייה מושקעת. בתפריט שילוב מטעמי המטבח הים-תיכוני עם מטבח צרפתי ובישול עכשווי, ויש גם מנות טבעוניות: סלטים, פוקצ’ות שמן זית, תבשיל אורז וטופו, שקשוקה טבעונית, קרפצ’יו ארטישוק ירושלמי ועוד מנות שף כולל קינוחים טבעוניים.

הצורפים 14, יפו

073-7829030

ב-7 סניפי רשת בתי הקפה “אספרסו בר” – בת”א, הרצליה ופולג-נתניה – המאכלים והקפה איכותיים והבילוי עתיר סטייל בסגנון פריזאי. בתפריט הטבעוני מנות ייחודיות, עשירות בצבע ובטעם, כמו: טוסט מוצרלה סויה; קרפצ’יו סלק; טבולה קינואה; מוסקה – חציל, תפוחי אדמה, סייטן, מוצרלה סויה ורוטב עגבניות – אפוייה בכלי חרס; סורבה פירות; מאפה פילו תפוחים; וקינוחים אחרים.

יהודה מכבי 57 | רוטשילד 8 | דיזינגוף 166 | יוניצמן 21 - תל אביב