אופן הכנה:
מסננים היטב את העדשים וטוחנים במג’ימיקס.
מוסיפים את הבצל או העגבניה
מוסיפים פנימה תבלינים ועשבי תיבול ו…זהו!
חשוב לטחון את הכל היטב עד שמתקבל מרקם אחיד ואוורירי.
אפשר לגוון עם עשבי תיבול שונים כמו פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום/סלרי.
אופן הבישול: אפשר לטגן בשמן, אפשר לאפות בתנור, אפשר לבשל ברוטב- מה שאוהבים!
אין נכון או לא נכון- הכל הולך!
אנחנו אהבנו את קציצות העדשים שחורות בתיבול קלאסי של קציצות עם בצל, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכמון, רוב האנשים לא יצליחו לזהות שזה לא בשר… אפשר להגיש ברוטב עם אורז (ואז יש לנו חלבון מלא) אפשר להגיש עם רטבים מדליקים בצד ואז כל הארוחה נהיית מאוד מעניינת.
לרוטב עגבניות קליל ופשוט:
במחבת מחמים מעט שמן על אש בינונית, כותשים פנימה 2 שיני שום, מוסיפים 6 עגבניות מרוסקות ומערבבים.
נותנים לזה מעט לבעבע, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ומעט עגבניות מיובשות קצוצות (לא חובה) אפשר להוסיף מעט זיתי קלמטה במקום העגבניות.
מוסיפים קופסא קטנה רסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים מעט מים עד שמגיעים למרקם שאוהבים. נותנים קצת לבעבע, בודקים ומתקנים תיבול.
מוסיפים פנימה את הקציצות המטוגנות, מבשלים כ-5 דקות – ומוכן!