סורבה מנגו מסעדות טבעוניות המומלצות ביותר לשנת 2020
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

סורבה מנגו

באדיבות קפה יפו

פרי שתמיד מקושר עם חופש, איים אקזוטיים ופינוק קריר בעונה החמה.
כל מי שמכיר אותי יודע שאני לא ממש מאמינה בגלידות שמכינים בבית, בדרך כלל התוצאה מאכזבת (בלשון המעטה) ואם יש משהו שאני ממש לא מסכימה לו זו אכזבה במטבח.
לפני כמה שנים אתר מאקו ביקשו ממני מתכון לגלידה שאפשר להכין בבית. חיפשתי ומצאתי מתכון קל, פשוט, טעים וכזה שתמיד מצליח.
מתכון שבהחלט נותן טעם של עוד!

אין יותר קיץ ממנגו!

מרכיבים לקילו וחצי של סורבה:
•1/2 כוס סוכר (אפשר גם בלי, ראו הערה בסוף המתכון)
•1 כוס מיץ תפוזים (רצוי טרי)
•1 קילו מנגו, קלוף וחתוך לקוביות גסות
•2 כפות מיץ לימון
•אופציונלי: 1 כפית ג’ינג’ר טרי

אופן הכנה:
1. מקפיאים את קוביות המנגו עד שהן חצי-קפואות (זה לוקח בין שעה לשלוש שעות. אם אתם רואים שהמנגו קפא לגמרי – הניחו לו לעמוד בחוץ 20 דקות).
2. שמים את הסוכר ומיץ התפוזים בסיר קטן. מחממים מעט עד שהסוכר נמס לחלוטין (לשים לב לא להגיע לרתיחה). מצננים במקרר.
3. שמים את כל החומרים ביחד במעבד מזון, וטוחנים לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר.
4. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם (מכיוון שמדובר בפירות טריים, הטעם והמתיקות יכולים להשתנות).
5. מעבירים לכלי הגשה ומכניסים למקפיא להמשך הצינון. חוששים שכעבור כמה שעות יחכה לכם במקפיא קרחון מנגו ענק? אל תחששו: הסוכר מגן על הסורבה מפני הקיפאון, והמנגו מבטיח מרקם עשיר וצמיגי גם אחרי הקפאה.
6. להגשה: מוציאים את הסורבה מהמקפיא ויוצרים כדורים בעזרת כף גלידה. אפשרות נוספת: להקפיא את הסורבה בכלים אישיים, ולהגיש אותם כמו שהם.

* אם הסורבה בילה הרבה במקפיא, הניחו לו להפשיר טיפה. רבע שעה בחוץ והוא יחזור לעצמו.

* את הסורבה הספציפי הזה אפשר להכין גם בלי סוכר בכלל. תסמכו על המנגו