קסטה מוס שוקולד טבעונית מסעדות טבעוניות המומלצות ביותר לשנת 2020
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

קסטה מוס שוקולד טבעונית

באדיבות קפה יפו

חומרים לעוגה 1 בקוטר 24 או 6 מנות אישיות

חומרים למוס שוקולד
500 מ”ל שמנת צמחית
250 גרם שוקולד מריר

חומרים לדיסקיות
3 כוס פצפוצי אורז (או פצפוצי קינואה)
170 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס

קוקוס קלוי מוכן או קוקוס טחון שנקלה בעצמנו

אופן הכנה:

מוס שוקולד:
שמים בקערה של המיקסר את השוקולד.
שמים את השמנת הצמחית בסיר קטן ומחממים עד סף רתיחה (לא צריך להגיע למצב של בעבוע).
שופכים את השמנת הצמחית על השוקולד, מכסים ל-5 דקות, ואז מערבים היטב עם מטרפה עד שכל השוקולד נמס.
מניחים בצד שיתקרר, לאחר מכן מכסים ושמים במקרר עד שהמסה קרה לחלוטין.

דיסקיות אורז:
ממיסים את השוקולד במיקרו, מחממים בחום נמוך כ-30 שניות בכל פעם ומערבבים עד שהשוקולד ללא גושים.
מוסיפים פנימה את השמן קנולה/קוקוס ומערבבים.
מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים עד שהם כולם מכוסים.
מניחים את הטבעות או טבעת המתכת על מגש עם נייר אפיה ומשטחים חצי מהפצפוצים בגודל של הטבעת.
מרימים את הטבעת ועושים זאת שנית (לכל מנה נצטרך 2 דיסקיות, בכל זאת קסטה…) ומכניסים את הכל עם הטבעות להקפאה.

הרכבה:
כאשר תערובת השמנת והשוקולד שלנו מוכנה אנו מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את התערובת, יתקבל מוס עשיר במרקם קרמי. מעבירים לשק זילוף (אפשר חד פעמי).
מוציאים את הטבעות שבתחתית שלהן יש את פצפוצי האורז ומזלפים את המוס עד לגובה הרצוי.
* אם יש לנו קוקוס קלוי מוכן זה השלב שבו נפזר אותו מעל המוס, אם אין לנו מוכן אפשר לפזר קוקוס טחון לא קלוי או לחמם מחבת יבשה ללא שמן, לשים את הקוקוס הטחון ולערבב לכמה רגעים עד שהקוקוס משנה את צבעו לחום בהיר. נקרר אותו לפני שנפזר אותו על המוס.

מניחים מעל את הדיסקיות המוכנות שלנו.
הקסטה שלנו מוכנה, מעבירים לפריזר או למקרר עד שתתיצב.
ניתן לשמור בהקפאה ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.

ניתן לגוון את המוס ולהוסיף שבבי קוקוס למוס עצמו, אפשר להוסיף לו פירות יער או שבבי שוקולד מריר, ניתן לתת לו טעמים נוספים עם גרידת תפוז, ג’ינג’ר מסוכר קצוץ, נס קפה, מחית אגוזים או כל תוספת אחרת שאוהבים.