קציצות טבעוניות בטעמי ים ברוכים הבאים לאתר “תהיו בריאים” שמאפשר לכם בלחיצת כפתור למצוא מסעדות טבעוניות ומסעדות עם תפריטים טבעוניים בכל הארץ לפי אזור.
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

קציצות טבעוניות בטעמי ים

באדיבות קפה גידי

אופן ההכנה:
* להשרות 2 קילו שבבי סויה במים ולסחוט אותם לאחר מכן מכל הנוזלים. להעביר לקערה
* לגרד לקערה חבילת טופו
* להוסיף קילו בצל לבן קצוץ
* לטחון במעבד מזון חצי קילו כוסברה עם 5 חבילות אצות נורי, 10 שיני שום ו 200 מ”ל שמן זית. להוסיף לתערובת
* להוסיף קילו קמח לבן, 2 כפות מלח וכף פלפל. לערבב היטב עם שמן רגיל עד שהתערובת דביקה
* ליצור קציצות ולטגן בצ’יפסר 4 דקות עד שהקציצה מתחברת

רוטב:
* מערבבים 4 כפות גדושות פפריקה עם חצי ליטר שמן רגיל ומניחים בצד עד שהשמן יצוף והפפריקה תשקע (דומה לקפה שחור)
* שופכים את השמן לסיר ומטגנים 4 קילו בצל לבן קצוץ, 2 קילו פלפלים קצוצים, חצי קילו פלפל חריף קצוץ ו 20 שיני שום פרוסות
* מוסיפים 10 קילו עגבניות חתוכות לרבעים
* מתבלים ב 2 כפות מלח וכף פלפל
* מבשלים עד שמצטמצם שליש

הגשה:
* מחבת 200 מ”ל על בסיס רוטב, להוסיף כמות כמון וכפית כורכום ומעט שאטה
* להוסיף את הקציצות לבשל כ 3 דקות
* בצלחת פסטה לבנה לסדר את הקציצות על דפנות הצלחת והרוטב במרכז
* לזלף מעל טחינה גולמית ולעטר בפטרוזיליה קצוצה
* להגיש עם פרנה חמה