רוטב וינגרט טבעוני ברוכים הבאים לאתר “תהיו בריאים” שמאפשר לכם בלחיצת כפתור למצוא מסעדות טבעוניות ומסעדות עם תפריטים טבעוניים בכל הארץ לפי אזור.
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

רוטב וינגרט טבעוני

באדיבות קפה יפו

נתחיל בהבהרת מילים קטנה, מהו בעצם ויניגרט…?
וינגרט הינו רוטב על בסיס חומץ (או חומצה כמו מיצים של פירות הדר) בשילוב של שמן ותבלינים שונים. למרות שבדרך כלל הוא משמש לתיבול של סלטים הוא אינו מוגבל בשימוש שלו רק להם. כמו כן, לא כל רוטב לסלט הוא וינגרט… רק אלו שהם על בסיס חומץ + שמן.

הטיפ שלי היום הינו נוסחא, נוסחא שתעזור לכם ליצור את הוינגרט שאתם הכי אוהבים!

הוינגרט מורכב מ:
60% שמן (שמן זית, שמן קנולה, שמן שומשום, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן אגוזים וכדומה)
30% חומץ (חומץ בן יין לבן/אדום, חומץ שרי, חומץ תפוחים, חומץ בלסמי, מיץ לימון/תפוז/אשכולית)
10% טעמים ותבלינים (כל סוגי התבלינים הקיימים, עשבי תיבול טריים או יבשים, שום, חרדל, ג’ינג’ר, סויה, רכז רימונים, ואינספור טעמים לבחירתכם)

** צריך לזכור שמדובר במתכון, לכן היחסים הינם כלליים, הטעם תמיד יכתיב לנו מה “נכון” והאם להוסיף או להוריד כמויות שונות מרכיבי המתכון.
חשוב להקפיד על דרך ההכנה, קודם מערבבים את החומץ והתבלינים ואז תוך כדי ערבוב/טחינה/הקצפה מזלפים את השמן באיטיות.
למה חשוב להקפיד על זה…?
הקסם של וינגרט הינו במרקם הקטיפיתי שלו. המרקם הזה נובע מהחיבור (אמולסיה, יצירת תחליב) של השמן עם שאר הרכיבים שנעשה באיטיות ותוך כדי ערבוב.
כאשר אני יוצרת וינגרטים אני אוהבת להשתמש במג’ימיקס (מעבד מזון) או בלנדר מוט ידני.

אז עכשיו יש לכם את הנוסחא ואתם יכולים ליצור איזה וינגרט שאתם אוהבים!

הנה כמה דוגמאות שיעזרו לכם במלאכה:

וינגרט בזיליקום ולימון
100 מ”ל מיץ לימון טרי
100 גרם עלי בזיליקום מופרדים מהגבעול (בערך 2 צרורות יפים)
חצי כף מלח (או לפי הטעם)
2-4 שיני שום כתושות (לפי טעמכם)
300 מ”ל שמן קנולה

וינגרט הדרים
1.5 כף חרדל חלק
1 כף חרדל גרגירים
200 מ”ל מיץ תפוזים
חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
20 מ”ל חומץ בלסמי
200 מ”ל שמן קנולה

וינגרט בלסמי וסילאן
2-3 שיני שום כתושות (לפי טעמכם)
1.5 כף חרדל דיז’ון חלק
1/3 כוס חומץ בלסמי (70 מ”ל)
4 כפות סילאן (70 גרם)
200 מ”ל שמן קנולה
40 מ”ל מים (לפי צורך)

 

** הרוטב עמד במקרר יומיים ו”התפרק” ?
לא נורא, שקשוק מהיר של המיכל יחזיר אותו למרקמו הקטיפתי.