שטרודל תפוחים טבעוני מסעדות טבעוניות המומלצות ביותר לשנת 2020
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

שטרודל תפוחים טבעוני

באדיבות קפה יפו

חומרים:
6 תפוחי עץ ירוקים (סמית) קלופים חתוכים לקוביות
6 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
4 כפות צימוקים
4 כפות שקדים
4 כפות קוקוס
2 כפות אגוזים קצוצים
שמן קנולה
עלי פילו

אופן הכנה:
1. במחבת גדול/ סיר שמים מעט חמאה/שמן קנולה ומקפיצים את התפוחים עם סוכר וקינמון עד שהם מתרככים מעט. (לא צריכים להיות רכים כמו ריבה או לשנות לצבע חום)
2. מעבירים את התפוחים לקירור במסננת, זורקים את הנוזלים.
3. מוסיפים צימוקים, קוקוס, אגוזים ושקדים.(ניתן לגוון ולהוסיף גם חמוציות, פיסטוקים או כל דבר אחר שאוהבים)
4. מניחים עלה פילו על נייר אפייה, מברישים בשמן/חמאה. מניחים עוד עלה, מברישים בשמן/חמאה ועוד עלה. (סה”כ 3 עלים מוברשים בשמן/חמאה)
5. מניחים מלית לאורך העלה, מגלגלים ומברישים בחמאה/שמן מבחוץ.
6. מניחים על מגש וחורצים את הגליל למנות. (חותכים 2/3 לעומק)
7. אופים ב-200 מעלות בערך 12 דקות. (צריך להיות זהוב מבחוץ)
8. ניתן ורצוי להגיש עם גלידה.