סלט בורגול ישראלי מסעדות טבעוניות המומלצות ביותר לשנת 2024
האתר מבית קבוצת "ROL מסעדות" מכיל אינדקס עדכני של עשרות מסעדות עם מנות טבעוניות, המסווגות לאזורי הארץ וסגנונות האוכל השונים.
בחירה באזור הרצוי תפתח רשימה של מסעדות: כל מסעדה מכילה תיאור קצר, קישור לאתר המסעדה/ לדף הפייסבוק שלה ותוויות:
מסעדה בעלת תו "ויגן פרנדלי" (לחיצה על האייקון תוביל אתכם לעמוד המסעדה באתר של "ויגן פרנדלי")
מסעדה טבעונית לחלוטין
מסעדה המציעה גם מנות ללא גלוטן

סלט בורגול ישראלי

באדיבות קפה יפו

סלט קיצי, בריא, משביע ומאוד קל להכנה.
יכול לשמש כארוחה שלמה או כסלט מרכזי לאירוח.

חומרים:
250 גרם בורגול גס (אם מעדיפים אפשר להשתמש בבוקרגול דק שמרקמו יותר פירורי)
3 מלפפונים
3 עגבניות
1 בצל סגול
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מיץ לימון
מלח

אופן הכנה:
שוטפים את הבורגול היטב במים, שמים בקערה עמוקה וממלאים במים, המים צריכים לכסות אותו כמעט פי שתיים, ומניחים במקרר.
איך יודעים שמוכן…?
הבורגול יכפיל את עצמו ו”ישתה” את רוב המים. אפשר לשים במקרר ללילה, אפשר גם להניח לשעתיים-שלוש.

מסננים את הבורגול ושוטפים היטב. (אני ממליצה להשאיר אותו במסננת ולתת לו להוציא כמה שיותר נוזלים)

חותכים את הירקות לקוביות בגודל שאוהבים.
מערבבים הכל, מתבלים לפי הטעם שלכם.
ואוכלים בתאבון!

*הסלט הזה יכול להיות טעים גם יום אחרי, אבל לא מעבר לזה.