באדיבות קפה יפו

סלט קיצי, בריא, משביע ומאוד קל להכנה.
יכול לשמש כארוחה שלמה או כסלט מרכזי לאירוח.

חומרים:
250 גרם בורגול גס (אם מעדיפים אפשר להשתמש בבוקרגול דק שמרקמו יותר פירורי)
3 מלפפונים
3 עגבניות
1 בצל סגול
פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מיץ לימון
מלח

אופן הכנה:
שוטפים את הבורגול היטב במים, שמים בקערה עמוקה וממלאים במים, המים צריכים לכסות אותו כמעט פי שתיים, ומניחים במקרר.
איך יודעים שמוכן…?
הבורגול יכפיל את עצמו ו”ישתה” את רוב המים. אפשר לשים במקרר ללילה, אפשר גם להניח לשעתיים-שלוש.

מסננים את הבורגול ושוטפים היטב. (אני ממליצה להשאיר אותו במסננת ולתת לו להוציא כמה שיותר נוזלים)

חותכים את הירקות לקוביות בגודל שאוהבים.
מערבבים הכל, מתבלים לפי הטעם שלכם.
ואוכלים בתאבון!

*הסלט הזה יכול להיות טעים גם יום אחרי, אבל לא מעבר לזה.

Share